חברי ועדת פרס החינוך הארצי קיימו סיור ברחובות בכדי להתרשם ממערכת החינוך העירונית

ראש העיר ובכירי מערכת החינוך העירונית הציגו בשבוע שעבר בפני חברי ועדת פרס החינוך הארצי את ההשקעה האדירה של העיריה במערכת החינוך, את הפרויקטים החינוכיים הייחודיים שמתקיימים בעיר ואת אנשי החינוך המובילים בעיר. החלטת הוועדה בנושא צפויה להתקבל לקראת השבוע הבא

ראש העיר, רחמים מלול: "רק לאחרונה זכינו בפרס החינוך המחוזי, הפרס הושג בזכות עבודת הקודש החינוכית שעושים אנשי מערכת החינוך הרחובותית, עבודה שהציבה אותנו בין הרשויות המובילות בישראל בתחום החינוך"

לאחר הזכייה בפרס החינוך המחוזי, הגיעו ביום שלישי האחרון (7.2) חברי ועדת פרס החינוך הארצי לסיור ברחובות על מנת להתרשם ממערכת החינוך העירונית, שמועמדת לקבלת הפרס גם ברמה הארצית. הסיור נערך בהשתתפות ראש העיר, רחמים מלול, סגן ראש ומחזיק תיק החינוך, זהר בלום, מנכ"ל העיריה, דורון מילברג, מנכ"לית החברה העירונית לתרבות ספורט ונופש, יוספה חליבה, מנהלת אגף החינוך והנוער, סמדר קרפובסקי, מנהל אגף הספורט בחברה העירונית לתרבות, ספורט ונופש, איציק עובדיה, מנהלת המחלקה לחינוך יסודי, שרה והב, מנהל המחלקה לחינוך על יסודי, אלי לסרי, מנהלת המחלקה לחינוך לגיל הרך, ד"ר אסתר הנדלר, מנהלת המחלקה לחינוך מיוחד, מיכל חסדאי, מנהל מחלקת הנוער, אבי יוספי ורבים נוספים.

הביקור נפתח בהצגת נתונים כלליים על העיר, בהצגת ההשקעה האדירה של עיריית רחובות במערכת החינוך ובתכניות חינוכיות מיוחדות על פי הרצף החינוכי. לאחר מכן הגיעו חברי הוועדה לבית הספר ע"ש סמילנסקי שם הוצגו בפניהם התכניות החינוכיות והפעילויות שנעשו בכל אחד ממסגרות החינוך השונות. במהלך הביקור בבית הספר סמילנסקי פגשו חברי הוועדה גננות מגני הילדים, מורים ותלמידים מבתי ספר, צוותים חינוכיים, ילדים ונוער ממסגרות שונות, בנוסף פגשו נציגים מהחברה העירונית, בימת הנוער, היכל התרבות, רשת חוויות ועוד.

בין התכניות שהוצגו, תכניות מתחום המורשת וההיסטוריה של העיר רחובות, תכניות מתחום החברה הכוללים פעילויות חסד, מתחום החינוך המיוחד, תכניות לנוער אחרי שעות הלימודים, בנוסף הוצגו תכניות מתחום המדע והטכנולוגיה, פעילויות אשר מתרחשות בבתי הספר היסודיים והעל יסודיים בעיר.  חברי הוועדה למדו גם על הפעילות הייחודית המתקיימת במתחם ה"עירונוער" ובית הספר המקצועי למקצועות הספורט, ולאחר מכן התרשמו מתכניות בתחום התרבות הערכית בעיר, מוזיקה, אמנות, מחול ועוד. במסגרת הכרת הפעילויות התרבותיות, חינוכיות וערכיות המתקיימות בעיר, התארחו חברי הוועדה בהיכל התרבות העירוני וצפו בילדי בימת הנוער שהעלו את מחזמר חנוכה "משחקים בלב". בהמשך הגיעו חברי הוועדה לגן 'שושן' ולמדו על מאפייני החינוך לגיל הרך בעיר. את הסיור סיימו חברי הוועדה בביקור בבית הכנסת הגדול שם קבע ראש העיר מזוזה מיוחדת, שהובאה במיוחד מ"הר ההר", הציון של אהרון הכהן המסמל את השלום.

רחמים מלול: "אני מבקש להודות לאנשי מערכת החינוך הרחובותית, למציגים ולכלל מחלקות העיריה, אשר פעלו במשך תקופה ארוכה בכדי להציג בפני חברי ועדת פרס החינוך הארצי את כלל הפעילויות והתכניות החינוכיות שמתקיימים בעיר רחובות. רק לאחרונה זכינו בפרס החינוך המחוזי, הפרס הושג בזכות עבודת הקודש החינוכית שעושים אנשי מערכת החינוך הרחובותית, עבודה שהציבה אותנו בין הרשויות המובילות בישראל בתחום החינוך". זהר בלום: " יצגנו את מערכת החינוך העירונית על כל גווניה כמערכת מובילה במחוז, המפתחת את המצוינות בכל תלמיד ותלמידה. אני מאמין במערכת החינוך בעיר רחובות, שהגיעה לבשלות לקבלת פרס החינוך הארצי". חברי הוועדה סיכמו את הסיור ברחובות ואמרו: "ראינו את ישראל היפה בעת סיורינו בעיר, את הסיפור של עם ישראל, ההשקעה בחינוך ובצעירים, שותפויות רבות ומגוונות, פגשנו ערכים ונשמה יתרה. ראש העיר, רחמים מלול, מבקש לשמר את המורשת ובמקביל מפתח את מערכת החינוך לערכים ולקידמה".