יחידת שיטור עירוני משולב החלה לפעול בעיר לשיפור הביטחון האישי ואיכות חיי התושבים

הביטחון האישי ואיכות חיי התושבים

32 שוטרים ופקחים יפעלו ביחידת שיטור עירוני משולב, יחידה חדשה שתופעל על ידי  עיריית רחובות ומשטרת ישראל

ראש העיר, רחמים מלול: "פעילותו של מערך השיטור העירוני החדש שיזמנו יחד עם משטרת ישראל תסייע לנו לשפר את איכות החיים של תושבי העיר ותחזק את יכולת ההרתעה והאכיפה"

(6 במרץ, 2017)

עיריית רחובות, באמצעות אגף תנועה, שילוט, פיקוח ושיטור עירוני ומשטרת ישראל - תחנת רחובות, יזמו הקמתה של יחידת שיטור עירוני משולב לשוטרים ופקחים עירוניים. היחידה תסייע להגביר את תחושת הביטחון האישי של התושבים ותפעל בנוסף למערך הביטחון העירוני הקיים.

ההחלטה להקים את כוח השיטור העירוני התקבלה בשיתוף המשרד לביטחון פנים עם נציגי הרשות המקומית, ראש העיר, רחמים מלול, מנכ"ל העיריה, דורון מילברג, מנהל אגף תנועה, שילוט, פיקוח ושיטור עירוני, ליאור שוקרי, מנהל אגף חירום ביטחון ותקשוב, אליצור זרחי, מפקד תחנת משטרת רחובות היוצא, סנ"צ יעקב ברמן (שמשמש כיום כסגן מפקד המרחב).

ראש העיר, רחמים מלול: "פעילותו של מערך השיטור העירוני החדש שיזמנו יחד עם משטרת ישראל תסייע לנו לשפר את איכות החיים של תושבי העיר ותחזק את יכולת ההרתעה והאכיפה. אנשי היחידה יסייעו, בין היתר, בטיפול במוקדי רעש, אלימות, עבריינות והתנהגות אנטי חברתית שמפריעה לקהילה תוך דגש על עבירות בתחום איכות החיים".

במסגרת היערכות יחידת השיטור העירוני המשולב, עברו הפקחים המסייעים קורסים כמפקחים רב תכליתיים, קורס פקח מסייע מטעם המשרד לביטחון פנים ולבסוף הוכשרו בקורס משותף יחד עם שוטרי משטרת ישראל. קורסים אלו העניקו לפקח המסייע את ההסמכה לעבוד בצמוד לשוטר בניידות משטרת ישראל.

היחידה החדשה החלה לפעול ביום ראשון (5.3) ממבנה שהוקצה עבורה על ידי עיריית רחובות בשכונת קריית משה בעיר. מצבת כוח האדם של היחידה תעמוד על 32 שוטרים ופקחים, מתוכם 16 שוטרים מטעם משטרת ישראל - תחנת רחובות ו- 16 פקחים מסייעים מטעם עיריית רחובות. לטובת הכוח יעמדו 4 ניידות ו- 4 קטנועים, שנרכשו על ידיד עיריית רחובות ומשטרת ישראל, הם יחולקו בין העיריה והמשטרה וישרתו את הכוח במשימות השוטפות. כוח השיטור העירוני החדש יפעל במשמרות סביב השעון ומי שיקבע את משימותיו הוא ראש העיר, רחמים מלול ומפקד תחנת משטרת רחובות החדש, סנ"צ שרון מנור. מטעם אגף תנועה, שילוט, פיקוח ושיטור עירוני, ינהל את המערך ערן גיאת, מנהל מוערך קצין במילואים. מטעם משטרת ישראל יפקד פק"ד יוסי מסאלי.

היחידה החדשה תשמור על הביטחון בסביבת המגורים, מתן תגובה מהירה לאירועים המתרחשים בעיר, מניעה וטיפול בתופעות של בריונות, אלימות וונדליזם, טיפול באירועים המשפיעים על איכות חיי התושבים, טיפול בעבירות רישוי ובנייה וביצוע צווי בתי משפט עירוניים, טיפול בעבירות בתחום האלכוהול, מניעה וטיפול בעבירות בתחום בריונות בתנועה, סיוע לאבטחת אירועים עירוניים ועוד.