עשרות אלפים השתתפו בחגיגות פורים בגן המייסדים

עשרות אלפי תושבי רחובות והסביבה לקחו חלק בחגיגות פורים לכל המשפחה, שהתקיימו על ידי עיריית רחובות בשיתוף החברה העירונית לתרבות ספורט ונופש. השנה החגיגות התקיימו בסימן "עולם החלומות הקסום" ונערכו כמיטב המסורת בגן המייסדים, הקרוי ע"ש ראשוני ומייסדי העיר. במסגרת זו הגן הפך לפארק שעשועים ואטרקציות, עם בובות ענק, מתחמי דמיון וחלומות עם נסיכים ונסיכות, אבירים וטירות, מופעי תיאטרון בובות, מסיבת פורים לנוער ועוד. ילדי העיר לקחו חלק נכבד במופעי פורים גם השנה. על הבמה המרכזית התקיימו כל העת מופעים של מיטב להקות המחול והזמר העירוניות. שחקני בימת הנוער רחובות הופיעו עם שירי המחזמר המצליח "משחקים בלב", והסתובבו ברחבי הגן כשהם מחופשים לשלל דמויות קסומות מעולם הצעצועים והמשחק, ושעשעו את הקהל הרחב.

כמו כן, השנה, לראשונה במסגרת חגיגות הפורים, הוחלט לקיים מסיבת פורים עבור בני נוער תושבי העיר. המסיבה זכתה להצלחה גדולה, כשהגיעו אליה למעלה מ-3,000 בני נוער. הרעיון לקיים מסיבה לצעירים הינה ביוזמתו של סגן ראש העיר ומחזיק תיק צעירים ונוער, עו"ד מתן דיל, בשיתוף פעולה עם חבר המועצה ומחזיק תיק התרבות, עודד עמרם. המסיבה נועדה להוות אלטרנטיבה למסיבות הפרטיות, שנערכות ללא פיקוח ועלותן יקרה והיא התקיימה בחניון גן המייסדים, שהוסב למתחם מסיבת פורים עבור בני הנוער, עם dj's  מהשורה הראשונה – אילון מתנה וגל מלכה. נוסף על אירועים אלה, התקיימו גם אירועי פורים עבור המגזר הדתי בעיר, עליהם היו ממונים  חברי מועצת העיר, אמיתי כהן, מחזיק תיק מורשת ישראל ואבנר אקוע, מחזיק תיק תרבות תורנית. האירועים כללו, בין היתר, ערב נשים לכבוד אדר עם סיוון רהב מאיר והזמרות דין דין אביב ולאה שבת, הפנינג לילדים בשכונת קריית משה, מסיבת פורים לנשים באולמי גושן, פורים בקהילה הצעירה במתנ"ס תנופה, מופעים בבתי כנסת שונים ברחבי העיר ועוד. האירוע המרכזי התקיים באולמי 'גן סיטי' בעיר והופיעו בו הזמר מנדי ג'רופי, אמן קרקס, אסתריקה לוי בהפעלה לבנות ונערות ועוד.

ראש העיר, רחמים מלול: "תודה רבה לעשרות אלפי התושבים והאורחים שהגיעו לחגוג עמנו את אירועי פורים החגיגיים שהתקיימו ברחבי העיר. גם השנה, הקפדנו על כך שתכני החגיגות יותאמו לכל אחד מתושבי העיר. מסיבה זו קיימנו, בנוסף על האירוע המרכזי בגן המייסדים, גם מסיבה לנוער ואירועים שהותאמו לציבור הדתי. יישר כוח לכל העוסקים במלאכה שיצרו חגיגות פורים בלתי נשכחות".

סגן ראש העיר ומחזיק תיק נוער וצעירים, עו"ד מתן דיל: "השנה החלטנו לקיים אירוע מיוחד במינו עבור הנוער ברחובות, ואני שמח על כך שהם הצביעו ברגליים והגיעו בהמוניהם. המסיבה היוותה אלטרנטיבה שפויה למסיבות הפרטיות שאינן מפוקחות ועלותן יקרה".