אלפי ילדים והורים לקחו חלק במרתון סרטי ילדים במסגרת פסטיבל 'ילדות בראי הקולנוע' ה-7

בפסטיבל הוקרנו 42 סרטי ילדים שבהכנתם לקחו חלק אלפי תלמידים משכבת כיתות ה' מרחבי העיר

ביום שישי האחרון (9.6) התקיים פסטיבל 'ילדות בראי הקולנוע' ה-7 ברחובות, במהלכו הוקרנו 42 סרטי ילדים בקולנוע גלובוס מקס בעיר. הסרטים שהוצגו במסגרת הפסטיבל  הופקו במסגרת תכנית 'קרב' והפרויקט העירוני המוצלח 'ילדות בראי הקולנוע' וכאמור, הוצגו בפני כ- 2000 משתתפים, ילדי הפרויקט, הוריהם וצופים תושבי העיר.

מדובר בתכנית הדגל של המחלקה לחינוך יסודי בעיריית רחובות ותכנית 'קרב', בשיתוף  "אפיקי תקשורת", שנבחרה לצורך זה על ידי תושבים, אנשי חינוך ונציגי אגף החינוך ברשות המקומית. מי שהחליט על קיום הפרויקט והוביל אותו הוא סגן ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, זהר בלום, יחד עם מנהלי תכנית 'קרב', שיזמו את שילובה בהצלחה במערכת החינוך בעיר. במסגרת התכנית, כלל תלמידי שכבת כיתות ה' בעיר חווים חוויה משותפת של יצירה קולנועית דרך עיניהם, דרך שיעורים בבית הספר, ימי צילומים מיוחדים וכמובן פסטיבל סרטים המציג את תוצריהם לקהילה.

סגן ראש העיר ומחזיק תיק החינוך, זהר בלום: "אני גאה מאד שהפרויקט העירוני, החינוכי והייחודי הזה, אשר החל לפני שבע שנים, נמשך ואף גדל מידי שנה. הסרטים מופקים על ידי הילדים וצוותי החינוך ברמה הגבוהה ביותר, והם מוצגים לאחר מכן כתוצר לקהילה, יישר כוח". מנהלת המחלקה לחינוך יסודי, שרה והב: "אנו מודים להורים ולילדיהם שתרמו מזמנם והגיעו לאירוע החגיגי שלנו כמיטב המסורת. הפסטיבל זכה להצלחה גדולה, התלמידים חוו חוויה מיוחדת במינה ואין לי ספק שאנו נמשיך לקיים אותו גם בשנים הבאות".  מנכ"ל קבוצת 'אפיקי תקשורת', קובי לזר: "זו השנה השביעית של התכנית העירונית "ילדות בראי הקולנוע" שהפכה למסורת ברחובות. ההשקעה המדהימה של העיריה, בתכנית ניכרת בתוצרים ובהנאת התלמידים. צוות המדריכים ואני גאים בתלמידיה היצירתיים של העיר רחובות והתכנית העירונית, שיודעים ורוצים להביע את עצמם באמצעות הקולנוע ושמחים להיות שותפים בפרויקט המשמעותי הזה".

במסגרת התכנית, תלמידי כיתות ה' מבתי הספר בעיר לומדים להכיר את עולם הקולנוע מנקודת מבט של ילד. במהלך החודשים האחרונים עבדו התלמידים על הפקת סרטים לאירוע השיא: "פסטיבל סרטי ילדות רחובות". התלמידים הפכו לצוות שמפיק סרט על כל שלביו, החל מבחירת הרעיון, דרך כתיבת תסריט, אודישנים, ועד לצילום הסרט. מטרת הפסטיבל היא להציג את תוצרי התלמידים בתוכנית הקולנוע במסגרת קרב, לחשוף ולשתף את ההורים בתוצרי הלמידה של התלמידים, ליצור מפגש ישובי של בתי הספר היסודיים, לעודד את התלמידים לביטוי באמצעות הקולנוע ומיומנויות הבמה ולהעניק פרסום ומתן פומבי לעבודות התלמידים.

לצפייה בסרטי התלמידים:  http://bit.ly/2saHydC