הוענקו תעודות ל- 100 נשים בוגרות קורס דירקטוריות

לראשונה בתולדות העיר רחובות הוענקו תעודות למאה בוגרות קורסי מנהיגות, יזמות עיסקית ודירקטוריות שהתקיימו במהלך השנה האחרונה על ידי הפורום לקידום מעמד האישה

ראש העיר, רחמים מלול: "מעולם לא הייתה ברחובות כמות כזו של נשים מובילות ומשפיעות. אנו נמשיך ונרחיב את המגמה הזו באמצעות הפורום לקידום מעמד האישה שמסייע בקידום נשים ופותח עבורן אפשרויות נוספות להשפיע ולתרום להצלחת העיר"

בשבוע שעבר התקיים במרכז חוויות שוויץ ברחובות החדשה, טקס חגיגי לסיום קורס הדירקטוריות הראשון שהתקיים ברחובות, בשיתוף פעולה של הפורום לקידום מעמד האישה ואוניברסיטת בר אילן. בטקס לקחו חלק ראש העיר, רחמים מלול, חברת המועצה ויו"ר הפורום לקידום מעמד האישה, ד"ר מרה קנבל, חברת המועצה ומחזיקת תיק וותיקים, אוכלוסיות מיוחדות וקהילה, ד"ר רוני באום, חברת המועצה ומחזיקת תיק קידום מעמד הילד ונוער במצבי סיכון, יעל בק, יועצת לקידום מעמד האישה בעיריית רחובות, אביב חלבי, הרכזת היישובית של תכנית פאקט, חלי ברזילי, מנהלת פרויקט שיקום שכונות, נאווה רידי, ד"ר מזל שאול מעמותת כ"ן, אורנה צאייג- מכון אתגרים ראשות וחברות ארגוני הנשים, בני המשפחה ועוד.

במסגרת טקס הסיום, הוענקו תעודות ל- 100 נשים בוגרות קורסי מנהיגות, יזמות עיסקית ודירקטוריות. זו השנה הראשונה שבה התקיים קורס דירקטוריות משותף עם אוניברסיטת בר – אילן.  מהלך זה מצטרף להכרזה על רחובות כעיר הרביעית בארץ שזכתה באות הוקרה מטעם "עמותת כ"ן" על המספר הגבוה של דירקטוריות המכהנות בחברות העירוניות.

רחמים מלול: "מעולם לא הייתה ברחובות כמות כזו של נשים מובילות ומשפיעות. רק לאחרונה הוצגו נתונים שמצביעים על כך שרחובות נמצאת במקום השלישי בארץ ברשויות מובילות בהן נשים מכהנות בתפקידים סטטוטוריים. אנו נמשיך ונרחיב את המגמה הזו באמצעות הפורום לקידום מעמד האישה שמסייע בקידום נשים ופותח עבורן אפשרויות נוספות להשפיע ולתרום להצלחת העיר". ד"ר מרה קנבל: "אני שמחה מאד לראות עשרות נשים שמצטרפות למעגל העשייה בעיר. תודה גדולה לראש העיר, שמסייע לנו ומאפשר לנו כל העת לקדם את הנשים ואת העשייה בעיר. אין כמעט בקשה המופנית אליו בתחום קידום שחוזרת ללא מענה חיובי. אני מודה לנעמה אבינון, לסילבי דימנד ולנירית שדה על עבודתן המסורה לקידום כלל הקורסים ופעילות הפורום".

כזכור, במהלך השנה האחרונה יצאו לדרך שני קורסי מנהיגות לנשים. המנהיגות החדשות  יצרו בעצמן פרויקטים מובילים חדשים, ופרויקטים עתידיים שעליהן הן עובדות כיום, שהוצגו בטקס. בין היתר מדובר בקורס יזמות עסקית המקדם נשים לעצמאות כלכלית, סדנת הכנה לפרישה, בה הועברו תכנים לנשים לקראת יציאה לגמלאות, פרויקט 'אשת חיל' תכנית העצמה וצמיחה לנשים דתיות וחרדיות חד הוריות, תחת הסיסמה "לבד זה לא בודד", פרויקט "נשים הולכות ברחובות"  - קבוצות הליכה בליווי מקצועי, לנשים בגילאי 50-60, שיצטרף לתחום קידום בריאות הפועל בפורום בשנים האחרונות. בנוסף, נוצרו פרויקטים כגון פרויקט 'יזמות עסקית' לנשים המעוניינות לפתוח עסק, פרויקט 'נגישות תחבורתית' הפועל לשדרוג נגישות התחבורה לאוכלוסיות שונות ופרויקט 'מנהיגות נשים בקריית משה' למען נשים בשכונה.