מאות מתושבי רחובות לקחו חלק בכנס עירוני מיוחד שעסק בהכנה להתמודדות עם אתגרי הפרישה

ביום שני (19.6) התקיים בבית 'יד לבנים' בעיר כנס עירוני מיוחד להכנה לפרישה לתושבי העיר רחובות, "גלישה לפרישה". זהו הכנס הראשון שנערך ברחובות במטרה להעלות את המודעות בציבור לצורך בהכנה לקראת גיל הפרישה, ושבמהלכו הועבר ידע יקר ערך לאוכלוסייה המבוגרת בנושאים הרלוונטיים להם כגון זכויות בפרישה, קבלת החלטות בתחום הפנסיוני והיבטים רגשיים ומשפחתיים בפרידה. הכנס התקיים במעמד חברת המועצה ומחזיקת תיק וותיקים, אוכלוסיות מיוחדות וקהילה, ד"ר רוני באום, מנהלת האגף לשירותים חברתיים, אירית שיפריס, נציגת המשרד לשוויון חברתי, יפית בר, מנכ"ל אש"ל, יוסי היימן, ונציגים נוספים מהמשרד לשוויון חברתי ומרשות שוק ההון.

במסגרת הכנס, נערך יריד שירותים שבו לקחו חלק כ-18 ארגונים רחובותיים המפעילים תכניות שונות לגיל המבוגר, כגון תכניות התנדבות, למידה, פנאי, מועדונים חברתיים ועוד. היריד אפשר למשתתפים לקבל מידע כללי של מיטב המומחים, מידע אודות שירותים ותכניות שונות הקיימות בעיר ועוד. חלקו השני של הכנס כלל הרצאות מקצועיות של טובי המומחים בישראל בכל הקשור להכנה לקראת הגעה לגיל פרישה. מלבד ציוד המשתתפים בכנס בכלים הדרושים לפרישה נכונה ונוחה, ניתנה למשתתפים האפשרות להירשם במקום לסדנאות להכנה לפרישה המתקיימות בעיר.

חברת המועצה ומחזיקת תיק וותיקים, אוכלוסיות מיוחדות וקהילה, ד"ר רוני באום: "לאור התארכות תוחלת החיים, לאדם הפורש מהעבודה יש לא מעט שנים פוריות וטובות שצריך למלא. לכן, תיאום ציפיות והכנה לפרישה זה דבר חשוב מאין כמוהו. ככל שתהיה הכנה טובה – הפרישה תהיה רגועה ומתונה יותר. אני מודה לכל השותפים להכנת הכנס ובמיוחד לחברי פורום שולחן עגול עירוני לקידום האוכ' הבוגרת שעושים עבודה נפלאה בהתנדבות מלאה במשך כל השנה".

הכנס אורגן ע"י חברי שולחן עגול עירוני לקידום האוכלוסייה המבוגרת בעיר רחובות שהוקם לפני שנתיים ע"י המחלקה לרווחת האזרח המבוגר עיריית רחובות וחברים בו מעל 20 ארגונים בעיר שנותנים שירותים לאוכלוסייה המבוגרת. בשנת פעילות זו אחד הצרכים ששולחן העגול החליט לקדם הינו תחום ההכנה לפרישה. על כן, נוצר קשר עם ארגונים ארציים כמו: ג'וינט  ישראל אש"ל. המשרד לשוויון חברתי, המוסד לביטוח לאומי ורשות שוק ההון שנרתמו והיו שותפים משמעותיים לארגון הכנס.