חנוכת מרכז מורשת יהדות תימן וקהילות ישראל ברחובות - אירועי הפתיחה

לכל הפרטים על אירועי הפתיחה הקליקו

העיר רחובות תחנוך את  מרכז מורשת יהדות תימן וקהילות ישראל, אשר הוקם באמצעות עיריית רחובות בהשקעה של כ- 27 מיליון שקל. המרכז יכלול תצוגות קבע ופעילויות ייחודיות להפצה ושימור המורשת של יהדות תימן והוא יהווה בית לכלל קהילות ישראל, באמצעות תערוכות מתחלפות, ימי עיון, סדנאות, מופעים ועוד. חנוכת המרכז תתקיים  במעמד ראש העיר, רחמים מלול, שרים וח"כים, ראשי ערים ומועצות, חברי מועצה, אנשי אקדמיה, נציגי מכון בן צבי, המועצה לשימור אתרי מורשת, מכון ויצמן, אנשי ציבור, תורמים, ועוד.

ראש העיר רחובות, מר רחמים מלול הדגיש: "אני מוצא חשיבות רבה בהקמתו של מרכז המורשת ליהדות תימן ולקהילות ישראל אשר יהווה עוגן תרבותי לכלל אזרחי מדינת ישראל. אין בליבי ספק כי העיר רחובות מהווה מודל מוצלח לקליטת עלייה מכל הזמנים ומכל קהילות ישראל ועושר תרבותי זה יבוא לידי ביטוי במרכז החדש."

חנניה קורש, מנהל מרכז המורשת: "הרעיון להקמת מרכז מורשת החל כבר בשנת 2002. הודות למאמץ עיריית רחובות והעומד בראשה מר רחמים מלול הגענו לרגע זה. רחובות, עיר שנוסדה בשנת תר"ן (1890) מהווה מודל לאומי למימוש החזון הציוני של עלייה וקליטה.
שכונת שעריים בה נבנה מרכז המורשת, הינה שכונת התימנים הראשונה שנוסדה במושבות א"י וראשוניה הגיעו לרחובות בשנת 1908. מאז החלו גלי עליה גדולים של יהודים מתימן לעלות לא"י, ליישבה ולבנותה".

במסגרת אירועי הפתיחה ייערך, במהלך חמישה ימים, פסטיבל פיוט וסליחות, עם מיטב היוצרים והפייטנים בארץ, המביאים למרכז הבמה את העושר של עולם הפיוט, החל מיהדות בבל והמזרח, דרך יהדות אתיופיה, תימן, מרוקו וצפון אפריקה, ועוד.  24 - 28 בספטמבר, החל מהשעה 20:30 .

במהלך חול המועד סוכות ייפתח המרכז לקהל הרחב עם פעילויות חווייתיות לילדים וסיורים מודרכים. 8 - 10 באוקטובר, בין השעות,  14:00-9:00 ובשעות אחר הצהריים, 19:00-16:00.

מרכז מורשת יהדות תימן ושבטי ישראל נבנה  בשטח 3000 מ"ר ומשתרע על פני 3 קומות. המרכז כולל משרדים, חללים מוזיאליים, ספרייה, חדרי עיון, כיתות לימוד, קפיטרייה ואודיטוריום, המונה 260 מקומות ישיבה. כל הפריטים, האוספים והתערוכות  במוזיאון נתרמו על ידי בני הקהילה התימנית בארץ ומחו"ל ותורמים מקהילות שונות. את מרכז המורשת תכנן ועיצב האדריכל, יעקב גיל, מומחה בתכנון מבני ציבור בארץ ובחו"ל כגון: קמפוסים אוניברסיטאיים, בתי-חולים, מרכזי שיקום, מרכזי ספורט, מבני ציבור, בניני משרדים, מרכזי קניות, מרכזי מחקר ופיתוח, מלונות ועודלמרכז מורשת עיצוב חדיש ומתקדם תוך חשיבה על אלמנטים אותנטים וייחודיים. המרכז שם דגש וחשיבות יתרה בהנגשת המקום לבעלי צרכים מיוחדים.