לראשונה בהיסטוריה העירונית: לרחובות יש רדיו!

לראשונה בהיסטוריה העירונית: לרחובות יש רדיו! איציק חג'בי, נציג משרד התקשורת ומנהל תחום פיקוח אלחוטי במשרד התקשורת, אישר את אתר השידור העירוני והרדיו עלה לאוויר בתדר "103.6 רחובות"


לראשונה בהיסטוריה העירונית: לרחובות יש רדיו!

איציק חג'בי, נציג משרד התקשורת ומנהל תחום פיקוח אלחוטי במשרד התקשורת, אישר את אתר השידור העירוני והרדיו עלה לאוויר בתדר "103.6 רחובות"

זוהר בלום, מחזיק תיק החינוך, שפעל בשלוש שנים האחרונות להקמת התחנה בדה-שליט: "מדובר בתחנה חינוכית ערכית, שמכשירה את שדרני הדור הבא ולתושבים ליהנות מרדיו איכותי, שבזמן חירום ישמש גם כגל השקט לעיר"

103.6 FM עלה לאוויר! ביום חמישי שעבר (12.6) אישר משרד התקשרות את אתר השידור של הרדיו והוא החל בשידוריו הרשמיים. עד כה שידר הרדיו באמצעות האינטרנט והפייסבוק. בפגישה שנערכה בהשתתפות מנהל התחנה, יוני לביא, מנהל אגף ביטחון ותיקשוב, אליצור זרחי, דוברת העיריה כרמלה קופר והצוותים המקצועיים, נבחן אתר השידור על ידי איציק חג'בי, נציג משרד התקשורת ומנהל תחום פיקוח אלחוטי. בהמשך התקיימה פגישת עבודה משותפת בין הגורמים וכאמור האתר אושר ביום חמישי שעבר. טקס חנוכת האולפן שממוקם בתיכון דה שליט, ונבנה בעלות של מאות אלפי שקלים, נקבע לתחילת שנת הלימודים.  האולפן מאובזר בציוד חדשני, עמדות שידור, חדר עריכה ועוד והוא הפך להיות "בית שני" לשדרני הרדיו, אשר כותבים, עורכים ומקליטים תכניות וכן, מקיימים שידורים ישירים. 

הקמת תחנת הרדיו ואתר השידור החלה לפני כשלוש שנים, במהלכה התגלעו קשיים רבים, כאשר במקור הייתה רחובות אמורה להתאחד לשידורים עם נס ציונה הסמוכה בתדר 106.  אלא שלעזרת התחנה התגייס ראש העיר, רחמים מלול, שפנה לשר התקשורת דאז, גלעד ארדן, הציג בפניו את הקשיים והצרכים שעלו ולאור פנייתו זו, אישר ארדן לרחובות את התדר המיוחל 103.6, עבור העיר רחובות. בהמשך פעל סגן ראש העיר מתן דיל, לאשש את ההחלטה מול השר ארדן ונענה גם הוא בחיוב. את הפרויקט יזם והוביל לאורך כל הדרך זוהר בלום, שאמר: "אני מודה לראש העיר, רחמים מלול, שאישר לי לצאת לדרך עם החלום ולהגשים אותו. ראש העיר היה שותף לבחירת המיתוג לתחנה ולכל השלבים והקשיים שעברנו ופעל להקמת תחנת הרדיו, מתוך הבנה בחשיבותו לעיר. הקמת מגמת הרדיו פותחת אלטרנטיבות חדשות לתלמידי העיר, והיא תשלב את תלמידי הרדיו בבתי הספר היסודיים, שכעת יוכלו להגיע לאולפן חיי שמשדר ברדיו. האחריות על התלמידים היא גדולה ובהתאם הקמנו ועד תלמידים לתחנה, ששותף אתנו לדרך ומתנהל בשוטף בקבוצת וואטסאפ עם מנהל התחנה יוני לביא ודוברת העיריה, כרמלה קופר, שדיווחו לי שהתלמידים מאושרים ושבעי רצון מהתוצאה. מבחינתי זהו רגע של נחת בעשייה והגשמת חלום".

יוני לביא, מנהל הרדיו: "הרדיו החינוכי משדר תוכניות שנערכות על ידי תלמידי הרדיו במגמת התקשורת בדה שליט. עיקר מטרתו היא לתת במה לקולם של צעירי העיר במגוון תכנים, מוזיקה וסגנונות. השידורים הם חלק מתוכנית לימודים לחמש יחידות בגרות בתקשורת. כל התלמידים לומדים את כל מקצועות הרדיו ולאחר חצי שנה הם מנהלים את לוח השידורים בעצמם. הרדיו החינוכי ברחובות פתח את שידוריו באינטרנט עם משדר בחירות יחיד מסוגו, בו שידרו התלמידים לאורך כל יום הבחירות, 24 שעות של דיווחים מהקלפיות, ראיונות עם פוליטיקאים ופינות מידע אזרחיות. בהמשך נוצרו תוכניות מוזיקליות עם אירוח אומנים באולפן וראיונות חוץ, תוכניות "ספיישל" לאחד באפריל, חנוכת "בימת הנוער" ועוד. בתוך שנה הפך הרדיו, ששידר עד עתה רק באינטרנט, לתופעה ייחודית עם עוקבים מהארץ והעולם".

כרמלה קופר, דוברת העיריה: "תחנת רדיו היא לא רק שילוב הידע העיוני הנלמד על חוקי תקשורת, אתיקה ועיתונות עם במה מעשית מסוג זה, היא גם יוצרת אנשי תקשורת עם יכולת ביקורתית לסביבה ואזרחים מעורבים יותר בקהילה. אנחנו מכשירים דור של אנשי תקשורת ויוני לביא הוא אחד מהבכירים ביותר בארץ בתחום, היה לי העונג לעבוד איתו ועם הנוער המוכשר של המגמה. אין לי ספק שחלקם יגיעו בעתיד לעמדות מפתח בתקשורת. מעבר לכך, התחנה תשמש את תושבי העיר בשעת חירום והתדר ישמש כגל השקט לעיר, כחלק מהפקת לקחים מ'צוק איתן' ולצורך השלמת מערך ההסברה העירוני".

עם עליית הרדיו לאוויר, יחלו שידורי הנסיון ובתחילת שנת הלימודים ישולבו כל השותפים למגמה ב"דה שליט" לשידור רציף, חינוכי - קהילתי. בין השותפים לתחנה יהיו גם בתי ספר "יבניאלי", "בכור לוי" ו"פרחי המדע", ארגונים חברתיים וקהילתיים. הרדיו, שאינו מסחרי, יקדם את התלמידים, התושבים ואת הפעילות התרבותית והחברתית בעיר.

 

לראשונה בהיסטוריה העירונית: לרחובות יש רדיו!