עיריית רחובות מצדיעה: הנחה בארנונה, סיוע רגשי, ליווי אישי והטבות נוספות יוענקו למשפחות המגויסות
אם נתקלתם ברחבי העיר בשלטי חוצות עם תמונות משפחתיות לצד המילה "תודה", הרי שגם אתן ואתם מוזמנים להצטרף לעיריית רחובות ולהצדיע להן. מדובר במשפחות רחובותיות, בהן אחת או אחד מבני המשפחה תרם מאות ימי מילואים, לעתים אף מעל 500(!) מאז ה-7.10, ומטבע הדברים המשפחה כולה מגויסת לאירוע.
עיריית רחובות משיקה תכנית הטבות עבור משפחות אלה, אשר מתמודדות באופן מעורר הערכה - מאז נפתחה מלחמת חרבות ברזל בכלל ובתקופה האחרונה בפרט - עם עומס פיזי ומנטלי הולך וגובר. במהלך משולב של אגפי ומחלקות העירייה, בשיתוף החברה העירונית, תעניק הרשות למשפחות המילואים – החיילות והחיילים, בנות ובני הזוג והילדים – שורת הטבות ומענקים, אשר עשויים להקל ולו במעט על המאמץ השוחק ולהביע הערכה למסירותם.
בין היתר יוכלו משרתות ומשרתי המילואים ליהנות מהטבות בתשלום הארנונה, לזכות במלגות עירוניות (לסטודנטים), ולקבל סיוע רגשי למשפחה במגוון תוכניות, בנוסף לקדימות בפניה לשפ"ח (הישרות הפסיכולוגי החינוכי). כמו כן, מציע מרכז הזדמנות לתעסוקה ברחובות ליווי אישי למילואימניקיות ולמילואימניקים, סדנאות בתחום התעסוקה ועזרה במימון הכשרות מקצועיות.
עוד יינתנו למשפחות המגויסות הטבות בתחום התרבות, הפנאי והאירועים, סיוע בקבלה למעונות ולצהרונים והנחות לקייטנות ולחוגים. סיוע יוענק גם בשגרת היום יום, באמצעות עמותת העוגן למשפחות המילואים ומיזם נשואה לצבא. ניתן יהיה גם להצטרף לקבוצות וואצאפ ייעודיות למשפחות המילואים ולקבל קישורים למקורות מידע חשובים. זאת ועוד - בעלי ובעלות עסקים המשרתים במילואים ועסקים מקומיים אשר מעניקים הטבות למשפחות מגויסות - יזכו לפרסום ללא עלות באתר העירייה.
כדי להקל על משפחות אלה, הקימה עיריית רחובות אזור ייעודי באתר העירוני, עם הפנייה ישירה מהעמוד הראשי, ובו יוכלו המשפחות המגויסות לבדוק באופן מהיר וברור מהן ההטבות להן הן זכאיות. משפחות מגויסות של משרתי הקבע ומשפחות של נשות ואנשי כוחות הביטחון, יזכו גם הן להטבות – המידע, כאמור, באתר עיריית רחובות, ניתן להיכנס גם דרך הקישור >>
כחלק ממיזם ההוקרה, עיריית רחובות והחברה העירונית מזמינות את המשפחות המגויסות להפנינג משפחתי הכולל מתנפחים, ג'ימבורי, בריכה מקורה, בריכה פתוחה, בריכות קטנטנים, עמדת צמות וקעקועים, צ'יפס, נקניקיות, ארטיקים וטרופיות בבריכת וייסגל בעיר. האירוע יתקיים ביום שישי, 30.5, בין השעות 17:00-13:00, בעלות סמלית של 20 ש"ח למשתתף (מגיל שנתיים ומעלה). האירוע מיועד למשפחות גרעיניות, תושבי רחובות ובצרוף אישורים מתאימים.
מספר המקומות מוגבל, מהרו להירשם להרשמה לחצו כאן >>
ראש העיר רחובות, מתן דיל: "משפחות המילואים נושאות בנטל כבד ומשמעותי מאז פרוץ המלחמה, שלצערנו עדיין לא הסתיימה. בזמן שהחיילות והחיילים מגנים על המדינה בחזית - בני משפחותיהם מתמודדים בעורף עם אתגרים יומיומיים מורכבים. כעירייה, חובתנו המוסרית היא לעמוד לצידם ולסייע להם בכל דרך אפשרית. ההטבות שגיבשנו הן ביטוי קטן של הערכתנו העמוקה למסירותם, וזוהי המחויבות שלנו כלפי אלה שמקריבים כל כך הרבה למען ביטחוננו."
מנכ"ל עיריית רחובות, מושיקו ארז: "בימים אלה של מאמץ לאומי מתמשך, נרתמנו להוביל מהלך עירוני מקיף, שיהפוך את רחובות לעיר המחבקת ביותר עבור משפחות המילואים, ויספק תמיכה משמעותית עבורן. גיבשנו את כלל האגפים והמחלקות כדי לייצר מענה הוליסטי - החל מהקלות כלכליות, דרך תמיכה רגשית ועד סיוע בחיי היומיום. אנו ממשיכים לפעול כדי להרחיב את המענים ולוודא שאף משפחה לא נותרת לבד במערכה. זו אינה רק חובתנו - אלא גם זכות גדולה, לתמוך במי שנושאים בנטל הביטחוני עבור כולנו."
את שורת ההטבות ניתן למצוא באזור הייעודי שהוקם באתר העירוני, באמצעות לחיצה על הקישור.
לצפיה בהטבות לחצ/י כאן >>