תלמידי מתיכון דה שליט זכו לאות הוקרה מנשיא המדינה
בשבוע שעבר קיים ראש העיר, רחמים מלול, קבלת פנים חגיגית לתלמידי קריית החינוך דה שליט, אשר זכו בפרס נשיא המדינה על עבודת החקר שהכינו במסגרת התכנית 'הסטוריונים צעירים', להנצחת הנשיא הראשון ד"ר חיים וייצמן ז"ל
ראש העיר, רחמים מלול, קיים בשבוע שעבר (12.4), קבלת פנים חגיגית בלשכתו לתלמידים מתיכון 'דה שליט' לרגל זכייתם בפרס הנשיא על התכנית 'היסטוריונים צעירים' שמפעיל בית הספר, ללימוד ומחקר מורשתו של הנשיא המנוח חיים וייצמן ז"ל. קבלת הפנים נערכה בנוכחות מנכ"ל העיריה, דורון מילברג, מנהלת אגף החינוך, סמדר קרפובסקי, מנהל המחלקה לחינוך על יסודי, אלי לסרי, מנהל קריית החינוך דה שליט, אבי קיש, רכזת תחום ההיסטוריה בבית הספר, המורים ונציגות של התלמידים שלקחו חלק בפרויקט.
ראש העיר, רחמים מלול: רמת המקצועיות של מורי בית הספר היא גבוהה מאד ובהתאם לכך גם רמת ההישגים של התלמידים, אני גאה בכם מאד. אתם, התלמידים וגם המורים, ראויים לכל התשבחות וההערכה, והעובדה שהגעתם עד למשכן הנשיאות אומרת הכול. קריית החינוך 'דה שליט' ידועה בשאיפה למצוינות של הנהלתה, מוריה ותלמידיה, יישר כוח".
תלמידי דה שליט התארחו (10.4) במשכן נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין, לרגל טקס האזכרה הממלכתי המשותף לנשיאי וראשי ממשלות ישראל שהלכו לעולמם. הטקס הוקדש להנצחתו של חיים וייצמן ז"ל וראש הממשלה המנוח, אריאל שרון ז"ל, במהלכו הוענק פרס לתלמידי התכנית "היסטוריונים צעירים" מבית הספר דה-שליט ברחובות, שחקרו ולמדו את מורשתו ופועלו של חיים וייצמן ז"ל.
נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין: "ההווה שלנו כרוך בעברנו והוקרת והכרת מנהיגי העבר ועשייתם היא הבסיס עליו אנחנו יכולים לבנות את עתידנו. אני רוצה לברך את חברי וחברות תכנית 'היסטוריונים צעירים' של בית ספר התיכון על שם עמוס דה-שליט מרחובות, עירו של חיים ויצמן, ששמו הוא אות הוקרה לנשיא חיים ויצמן, על זכייתם בפרס. זכייתם של בני נוער בפרס החשוב הזה היא הזדמנות לראות את המפגש בין העבר הפורה שלנו לעתיד המבטיח של מדינתנו".
התכנית 'היסטוריונים צעירים' מתקיימת חמש שנים ברציפות ובמסגרתה יוצאים תלמידי כיתות מופ"ת מבית הספר לפעילות מחקר ארוכה שנערכת במשך כשנה בגנזך 'יד ויצמן'. הפעילות נערכת בשיתוף פעולה עם ההיסטוריונים החוקרים בגנזך, בליווי המורים להיסטוריה בצוות החטיבה העליונה בדה שליט. באמצעות התכנית, התלמידים לומדים לכתוב ברמה אקדמית, מתקרבים למורשת ולמדינה וכמובן מחזקים את החיבור עם מכון וייצמן למדע. כמו כן, השנה הכינו התלמידים עבודת חקר אודות הנשיא וייצמן ז"ל, רעייתו וחייו.
