הישגים מעולים לשחייני מכבי וייסגל רחובות באליפות ישראל 2016
האגודה שלחה שבעה שחיינים בגילאי הנוער שהביאו המון כבוד לעיר רחובות והשיגו 3 מדליות. השחיין הפראלימפי, רון וולפרט, שנכלל בסגל העתודה לאולימפיאדת טוקיו 2020 השיג את מדליית הכסף בזמן מעולה
בשבוע שעבר התקיימה אליפות ישראל בשחייה לנוער ובוגרים לקיץ 2016, בבריכה הלאומית במכון וינגייט, בהשתתפות מיטב אגודות השחייה בישראל. בין המועדונים שנטלו חלק בתחרות נמצאת גם אגודת השחייה מכבי 'וייסגל' רחובות, ששלחה שבעה שחיינים בגילאי הנוער שהביאו המון כבוד לעיר רחובות.
שחייני האגודה השתתפו ב-32 מקצים, בניהם מקצים אישיים ובניהם מקצי שליחים, והצליחו לשבור 27 שיאים אישיים, העפילו ל- 5 מקצי גמר בוגרים והצליחו לקטוף 3 מדליות. הזוכים הם: ניר דירבה (בן 16), שזכה במדליית כסף במשחה ל-200 מ' גב כשהגיע בזמן של 2:11.97, שלי מרגוליס (בת 14), שזכתה במדליית כסף במשחה ל-200 מ' גב כשהגיעה בזמן של 2:31.22 והעפילה לגמר הבוגרות, ובמדליית הארד במשחה ל-100מ' גב כשהגיעה בזמן של 1:12.05.
שחיינים נוספים שהציגו יכולת גבוהה ובלטו בתחרות הם: איתי פרבר (בן 17) שסיים את התחרות עם 4 שיאים אישיים והתקדמות בדרוג הכללי בשחייה בסגנון ה-'פרפר', ירין הרשקו (בן 15) שסיים את התחרות עם 4 שיאים אישיים והראה שיפור אדיר בכל הסגנונות, ושחר אהרון (בן 16) שהגיע במקום ה-6 ה-100 מ' גב. גם השחיינים תומר מיזוס ואורי שושני השיגו תוצאות נאות בתחרות. מי שמוביל ומנחה את השחיינים הוא מאמן השחייה, גיא שחר.
במקביל, התקיימה גם אליפות ישראל בשחייה לשחיינים פראלימפיים של ההתאחדות לספורט נכים. בתחרות זו ייצג את אגודת מכבי 'וייסגל' רחובות, השחיין הצעיר רון וולפרט שנכלל בסגל העתודה של ההתאחדות לאולימפיאדת טוקיו 2020. רון קטוע יד ימין מהמרפק, שחה בצורה מרשימה ביותר כאשר סיים את המשחה ל100 חזה בזמן מפתיע של 1:33.24 זמן שהספיק למדליית הכסף. הזמן שהשיג מהווה את תוצאת המינימום לאליפות הארץ לגילאים הצעירים גם לשחיינים רגילים. גם במשחה ל100 מ' פרפר השיג רון את המינימום לאליפות הגילאים והשיג זמן של 1:22.23. רון מתאמן בקבוצת 'כריש', קבוצת שחיינים רגילה, אותה מאמן דרור תמיר.
קבוצת מכבי 'וייסגל' רחובות מתאמנת בבריכת 'וייסגל' החדשה. הקבוצה מונה כ- 300 שחיינים, השוחים בקבוצות שחייה מותאמות רמה וגיל, לרבות קבוצות לימודי שחייה, חוגים וקבוצות תחרותיות. במהלך השנה משתתפים שחייני האגודה בתחרויות שונות ברמה מקומית וארצית, מחנות אימונים וימי העשרה.