מאות בני נוער וילדים מרחובות ייקחו חלק בתכנית מיוחדת שמשלבת ספורט וערכים


במסגרת תכנית 'ויינר במגרש החיים', המשלבת ספורט וערכים, ירכשו בני הנוער כלים להתמודדות ברמה החברתית והאישית, תוך שימת דגש על ערכים חינוכיים ולא רק על הישגים ספורטיביים

 

עיריית רחובות מציגה תכנית עירונית חדשה וייחודית לנוער ׳ווינר במגרש החיים׳, המשלבת ספורט וערכים. התכנית, פרי יוזמתה של חברת המועצה ומחזיקת תיק קידום מעמד הילד, יעל בק, בשיתוף עם אגף הספורט שבחברה העירונית לתרבות, ספורט ונופש ופסיכולוגית הספורט, צופית תדמור, משלבת בין ערכים הנלמדים במסגרת פעילויות ספורטיביות, לבין המציאות שחווים בני הנוער והילדים ב-'מגרש החיים' ולוקחים בה חלק מאות ילדים ובני נוער מקבוצות הכדורסל והכדוריד העירוניות.

יעל בק: ״הרעיון עלה מתוך התפיסה כי, קבוצות הספורט העירוניות יכולות להוות פלטפורמה נפלאה לשילוב בין ספורט וערכים ולהעניק לנוער כלים שימושיים ולפתח יכולות אישיות גם ב׳מגרש החיים׳, כגון: מנהיגות, עבודת צוות ובטחון עצמי וכל זאת תוך שהיא מעודדת אותם להיות מעבר לספורטאיות וספורטאים טובים יותר, גם אנשים סובלניים ותורמים יותר. מודה לאיציק עובדיה ולצוות אגף הספורט על שיתוף הפעולה וקידום התוכנית״.

במסגרת התכנית בני הנוער רוכשים כלים להתמודדות ברמה החברתית והאישית, תוך שימת דגש על ערכים חינוכיים ולא רק על הישגיים ספורטיביים. היא כוללת, בין היתר, בניית אמנה מחייבת לכללי התנהגות מקובלים על המגרש ומחוץ למגרש, למניעת אלימות ובנוסף היא עוסקת בנושאים כגון: תזונה בריאה, אלכוהול, סמים ונהיגה בטוחה. בנוסף, יתקיימו גם "מפגשי ערכים" חווייתיים בנושא השילוב בין ספורט וערכים עם השחקנים והשחקניות, באמצעותם ילמדו כיצד להטמיע אותם בחיי היום יום, יתקיימו מפגשים לחיזוק הצוות המקצועי של הקבוצות במטרה לשמוע ולקבל עדכונים על הנעשה בשטח, ותתקיימנה הרצאות להורים בנושאים שונים כגון: ׳כיצד להשפיע לחיוב על הילדים/ות ולעזור להם להתמודד עם הצלחה וכישלון׳