מזון
כל סוגי בתי האוכל, מזנון, בית קפה, מסעדה, מאפיות למיניהן, כל סוגי מצרכי מזון, מפעלים לייצור מזון
סוגי העסקים המחויבים ברישוי:
ביצים
- ריכוזן, מיונן ואחסונן
גורמי הרישוי: משרד החקלאות, משרד הבריאות.
תוקף הרישיון: 5 שנים
- מדגרה
גורמי הרישוי: משרד הכלכלה [לידיעה], וטרינר עירוני.
תוקף הרישיון: 10 שנים
- הובלתן
גורמי הרישוי: וטרינר עירוני.
תוקף הרישיון: 10 שנים
בית אוכל
מקום הכנה או הגשת מזון לצריכה במקום או מחוצה לו
- בית קפה, מסעדה לרבות הגשת משקאות משכרים לצריכה במקום
גורמי הרישוי: משטרת ישראל, משרד הבריאות.
תוקף הרישיון: 10 שנים
- מזנון, בית אוכל אחר לרבות הגשת משקאות משכרים לצריכה במקום
גורמי הרישוי: משטרת ישראל, משרד הבריאות [לידיעה].
תוקף הרישיון: 10 שנים
- הכנת מזון למכירתו לצריכה מחוץ למקום הכנתו, לרבות משלוח מזון למעט הסעדה
גורמי הרישוי: משרד הבריאות.
תוקף הרישיון: 10 שנים
בית קירור
- לבשר, דגים, עופות, ביצים ומוצריהם
גורמי הרישוי: המשרד להגנת הסביבה [לידיעה] , משרד הבריאות.
תוקף הרישיון: 10 שנים
- למזון אחר ומרכיביו
גורמי הרישוי: המשרד להגנת הסביבה [לידיעה], משרד הבריאות.
תוקף הרישיון: 10 שנים
בשר, עופות, דגים, בעלי חיים ימיים או חלקיהם
- פירוקם, עיבודם, גירומם – ביכולת ייצור העולה על 5 טונות ליום אחד
גורמי הרישוי: המשרד להגנת הסביבה, משרד הכלכלה [לידיעה], וטרינר עירוני, משרד הבריאות.
תוקף הרישיון: 10 שנים
- פירוקם, עיבודם, גירומם – ביכולת ייצור שאינה עולה על 5 טונות ליום
גורמי הרישוי: המשרד להגנת הסביבה [לידיעה], משרד הכלכלה [לידיעה], וטרינר עירוני.
תוקף הרישיון: 5 שנים
חלב גולמי
- הובלתו
גורמי הרישוי: משרד החקלאות.
תוקף הרישיון: 5 שנים
מזון ומרכביו לרבות משקאות וחומרי גלם
- ייצורו, עיבודו – מחומרי גלם מן החי ביכולת ייצור העולה על 5 טונות ליום , ייצורו עיבודו מחומרי גלם מן הצומח, ביכולת ייצור העולה על 50 טונות ליום.
גורמי הרישוי: המשרד להגנת הסביבה, משרד הכלכלה [לידיעה], משרד הבריאות.
תוקף הרישיון: 10 שנים
- אחסונו
גורמי הרישוי: משרד הבריאות
תוקף הרישיון: 10 שנים
- הובלתו, הפצתו או חלוקתו
גורמי הרישוי: משרד הבריאות
תוקף הרישיון: 10 שנים
- הסעדה (קייטרינג) כהגדרתה – בתקנות רישוי עסקים (תנאים תברואיים לעסקים ליצור מזון), התשל"ב-1972
גורמי הרישוי: משרד הבריאות
תוקף הרישיון: 5 שנים
- ייצורו, עיבודו מחומרי גלם – מן החי ביכולת ייצור שאינה עולה על 5 טון ליום; ייצורו, עיבודו מחומרי גלם – מן הצומח ביכולת ייצור שאינה עולה על 50 טון ליום
גורמי הרישוי: המשרד להגנת הסביבה [לידיעה], משרד הבריאות.
תוקף הרישיון: 10 שנים
מזון לרבות משקאות – מכירתו
- קיוסק
גורמי הרישוי: משרד הבריאות [לידיעה].
תוקף הרישיון: 15 שנים
- מרכול מקום לממכר מזון – ומוצרי צריכה לשימוש אישי או ביתי, שאין בו טיפול במזון, לרבות משלוח מזון
גורמי הרישוי: משרד הבריאות [לידיעה].
תוקף הרישיון: 15 שנים (היתר מזורז)
- אטליז – מכירת בשר, עופות או – דגים שאינם קפואים
גורמי הרישוי: משרד הבריאות
תוקף הרישיון: 1 שנים
- משקאות משכרים עסק – שעיקר פעילותו הגשתם לצורך צריכה במקום ההגשה
גורמי הרישוי: משטרת ישראל
תוקף הרישיון: 5 שנים