​כל סוגי בתי האוכל, מזנון, בית קפה, מסעדה, מאפיות למיניהן, כל סוגי מצרכי מזון, מפעלים לייצור מזון

סוגי העסקים המחויבים ברישוי:

ביצים

  • ריכוזן, מיונן ואחסונן
    גורמי הרישוי: משרד החקלאות, משרד הבריאות.
    תוקף הרישיון: 5 שנים
     
  • מדגרה
    גורמי הרישוי: משרד הכלכלה [לידיעה], וטרינר עירוני.
    תוקף הרישיון: 10 שנים
     
  • הובלתן
    גורמי הרישוי: וטרינר עירוני.
    תוקף הרישיון: 10 שנים

בית אוכל

מקום הכנה או הגשת מזון לצריכה במקום או מחוצה לו

  • בית קפה, מסעדה לרבות הגשת משקאות משכרים לצריכה במקום
    גורמי הרישוי: משטרת ישראל, משרד הבריאות.
    תוקף הרישיון: 10 שנים
     
  • מזנון, בית אוכל אחר לרבות הגשת משקאות משכרים לצריכה במקום
    גורמי הרישוי: משטרת ישראל, משרד הבריאות [לידיעה].
    תוקף הרישיון: 10 שנים
     
  • הכנת מזון למכירתו לצריכה מחוץ למקום הכנתו, לרבות משלוח מזון למעט הסעדה
    גורמי הרישוי: משרד הבריאות.
    תוקף הרישיון: 10 שנים

בית קירור

  • לבשר, דגים, עופות, ביצים ומוצריהם
    גורמי הרישוי: המשרד להגנת הסביבה [לידיעה] , משרד הבריאות.
    תוקף הרישיון: 10 שנים
     
  • למזון אחר ומרכיביו
    גורמי הרישוי: המשרד להגנת הסביבה [לידיעה], משרד הבריאות.
    תוקף הרישיון: 10 שנים

בשר, עופות, דגים, בעלי חיים ימיים או חלקיהם

  • פירוקם, עיבודם, גירומם – ביכולת ייצור העולה על 5 טונות ליום אחד
    גורמי הרישוי: המשרד להגנת הסביבה, משרד הכלכלה [לידיעה], וטרינר עירוני, משרד הבריאות.
    תוקף הרישיון: 10 שנים
     
  • פירוקם, עיבודם, גירומם – ביכולת ייצור שאינה עולה על 5 טונות ליום
    גורמי הרישוי: המשרד להגנת הסביבה [לידיעה], משרד הכלכלה [לידיעה], וטרינר עירוני.
    תוקף הרישיון: 5 שנים

חלב גולמי

  • הובלתו
    גורמי הרישוי: משרד החקלאות.
    תוקף הרישיון: 5 שנים

מזון ומרכביו לרבות משקאות וחומרי גלם

  • ייצורו, עיבודו – מחומרי גלם מן החי ביכולת ייצור העולה על 5 טונות ליום , ייצורו עיבודו מחומרי גלם מן הצומח, ביכולת ייצור העולה על 50 טונות ליום.
    גורמי הרישוי: המשרד להגנת הסביבה, משרד הכלכלה [לידיעה], משרד הבריאות.
    תוקף הרישיון: 10 שנים
     
  • אחסונו
    גורמי הרישוי: משרד הבריאות
    תוקף הרישיון: 10 שנים
     
  • הובלתו, הפצתו או חלוקתו
    גורמי הרישוי: משרד הבריאות
    תוקף הרישיון: 10 שנים
     
  • הסעדה (קייטרינג) כהגדרתה – בתקנות רישוי עסקים (תנאים תברואיים לעסקים ליצור מזון), התשל"ב-1972
    גורמי הרישוי: משרד הבריאות
    תוקף הרישיון: 5 שנים
     
  • ייצורו, עיבודו מחומרי גלם – מן החי ביכולת ייצור שאינה עולה על 5 טון ליום; ייצורו, עיבודו מחומרי גלם – מן הצומח ביכולת ייצור שאינה עולה על 50 טון ליום
    גורמי הרישוי: המשרד להגנת הסביבה [לידיעה], משרד הבריאות.
    תוקף הרישיון: 10 שנים

מזון לרבות משקאות – מכירתו

  • קיוסק
    גורמי הרישוי: משרד הבריאות [לידיעה].
    תוקף הרישיון: 15 שנים
     
  • מרכול מקום לממכר מזון – ומוצרי צריכה לשימוש אישי או ביתי, שאין בו טיפול במזון, לרבות משלוח מזון
    גורמי הרישוי: משרד הבריאות [לידיעה].
    תוקף הרישיון: 15 שנים (היתר מזורז)
     
  • אטליז – מכירת בשר, עופות או – דגים שאינם קפואים
    גורמי הרישוי: משרד הבריאות
    תוקף הרישיון: 1 שנים
     
  • משקאות משכרים עסק – שעיקר פעילותו הגשתם לצורך צריכה במקום ההגשה
    גורמי הרישוי: משטרת ישראל
    תוקף הרישיון: 5 שנים